Lavaş
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 14 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

❤️ Lavaş.. Hani o sıcak sıcak haliyle tereyağı sürüp yediğimiz ya da et köfte kebap yemeklerinin vazgeçilmezi olan; Peynir domates eşliğinde sarıp sarmaladığımız ya da okula giden çocuklara beslenme hazırlamak için değerlendirebileceğimiz lavaş.. Siz de evde yapabilir, kapalı muhafaza ederek saklayabilirsiniz. @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️

Püf noktalarıyla sunulan ev yapımı lavaş tarifine de göz atın.

Lavaş Tarifi İçin

Malzemeler

Lavaş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz, maya harmanlanır. Kontrollü ve azar azar su ilave edilerek ele yapışmayan ve sert olmayan bir hamur elde edilir.
  2. Hamur bezelere ayrılır. Her beze unlu zeminde tabak büyüklüğünde açılır.
  3. Açılan hamurlar sıcak tavada önlü arkalı kızartılır.
  4. Benim hamurum yaklaşık bir bardak su aldı. Sizin için miktar değişebilir.
  5. Tavada kalan unlar ara ara silinip alınmalıdır.
  6. Kurumamaları için üstü kapalı bekletilmelidir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza