Oda sıcaklığında ve küp küp doğranmış tereyağı ve unu derin bir kapta karıştırın.
Hamur toparlanmaya başlayınca yumurta ve pekmezi ekleyin.
Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Hamur dinlenirken sosumuz hazırlayalım. Ben yazdan kalma çileklerimi kullandım ama taze mevsim meyveleriyle de tarifi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Çilekleri derin bir sos tenceresine alalım ve kaynayınca ocaktan alıp blender ile püre haline getirelim.
Hamuru dolaptan çıkaralım ve tart kalıplarına koyalım, dibine çatal ile birkaç delik açalım.
Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
Yarı pişmiş tartların ortasına sosumuzu koyalım ve üzerini dilimlenmiş çilek ile süsleyelim.
Tekrar fırında 10-15 dakika pişirelim ve hazır. AFİYET OLSUN!