Dolapta dinlenen büyük hamuru streç filmden çıkarılır ve iki yağlı kağıt arasına alıp bastırılır.
Bir merdane yardımıyla tart kalıbının şeklinde olacak şekilde hamurunuzu açılır.
Açılan hamur tart kalıbına yerleştirir ve altındaki yağlı kağıt alınır.
Elinizle kenarları düzeltilir bir çatal yardımıyla tabanına kabarmaması için delikler açılır.
1.aşama kör pişirme için; Fırın kağıdı tartın üzerine yerleştirilir ve üzerine nohut yada kuru fasulye koyulup 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 -12 dakika pişirilir.
Pişen tart fırından çıkarılır tartın üzerine koyulan bakliyat ve fırın kağıdını kaldırılır.
2. aşama kör pişirme için; Tartı hiçbir şey olmadan 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika daha pişirilir.
Son aşama; Fırından çıkarılan tartın içerisine hazırlanan elmalı iç harç bir kaşık yardımıyla yayılır.
Hamurdan üzerine ufalamak üzere ayrılmış parça küçük küçük ufalanarak tartın üzerine eklenir.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika daha üzeri kıtır olana kadar pişirin.
Fırından çıkan tartı iyi soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
Kalıptan çıkarılan tart üzerine pudra şekeri serpilir ve servise hazır hale getirilir. AFİYET OLSUN...