Dereotlu Poğaça (Mayasız)
İrem Eke
14 Tarif       9 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pişerken evi saran kokusuna ve çatlak dokusuna aşık oluyor insan 💜

Dereotlu Poğaça (Mayasız) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru İçin:

İçi İçin:

Üzeri İçin:

Dereotlu Poğaça (Mayasız)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tereyağını eritin.
  2. Bir kapta sıvı yağ, tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırın.
  3. Sonra içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek koyun. (Bu aşamada sirkeyi de koyun.)
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince ince ince kıyılmış dereotunu da ekleyin ve hamura yedirin, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak biçimde açın.
  5. Ortasına rendelenmiş peyniri koyup kapatın ve elinizle yuvarlayın.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza