Mısır Güveç
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mısır severler buraya! Nefis bir mısır güveci tarifi yapmaya ne dersiniz? Akşam yemeklerinin bir eşlikçisi haline gelen ve her yemeğin yanında keyifle tüketebileceğiniz mısır güveci tarifini mutlaka denemelisiniz, birkaç basit malzeme ile hızlıca yapabileceğiniz mısır güveci tarifi için;

Meksika'ya özgü mısır keki olan Pastel De Elote tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon mısır güveci kaç kaloridir?

Bir porsiyon mısır güveci 373 kaloridir.

Mısır Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Mısır Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir karıştırma kabında konserve mısır, yumurta, mısır unu, eritilmiş tereyağı, ekşi krema ve baharatları ilave edin ve güzelce karıştırın.
  2. Kare şeklindeki fırın kabını yağlayın ve harcı içerisine yayın.
  3. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkan mısır güveç servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine ince doğranmış frenk soğanı ya da taze soğan ile süsleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da çedar peyniri ilave ederek fırına verebilirsiniz.
  • Doğranmış jalapeno turşusu ile servis edebilirsiniz.
  • Mısırlı harcın içerisine dereotu ve maydanoz ilave edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Derin bir kapta bütün malzemeler harmanlana kadar güzelce karıştırın.
  • Üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirilmelidir.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma