Pırasanın beyaz kısımlarını 10 cm uzunluğunda
kesin. Büyük bir tencerede kaynamakta
olan tuzlu suya ekleyin ve diri kalacak şekilde
birkaç dakika haşlayın. Bir süzgece çıkarıp
soğuk sudan geçirin ve 2 kat pırasa kalacak
şekilde içlerini çıkarıp bir kenarda bekletin.
Kıymayı bir kaseye alın. Soğanı yemeklik doğrayın,
pirinci yıkayıp ekleyin. Maydanozu
kıyın, tuz, karabiber ve salçasını ilave
edip iyice karıştırın. Pırasaların içini
kıyma harcıyla doldurun. Tencerenin
dibine bir sıra pırasa yaprağı
dizin ve üzerine dolmaları
sıralayın. Pırasaların hafif
üzerine çıkacak kadar
sıcak su ve tereyağını
ekleyin. Kısık ateşte
pişirin. Sıcak
servis yapın.