Nar Ekşili Kuru Dolma
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsimin her döneminde sofraların vazgeçilmezi olan bir tarifle karşınızdayız: Nar ekşili kuru biber ve patlıcan dolması. Bu lezzetli dolma, nar ekşisinin ferahlatıcı tadıyla buluşarak sofralarınıza renk katacak.

Nar Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Nar Ekşili Kuru Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcan ve biberleri sıcak suda 7-8 dakika kadar bekletip soğuk suda süzün.
  2. Derin bir kaseye ince kıydığınız soğan ve maydanozları ilave edin. 
  3. Üzerine kıyma, pirinç, salçalar, nar ekşisi, tuz, sıvı yağ ve baharatları ilave ederek karıştırın. 
  4. Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde hazırladığınız harç ile doldurun. 
  5. Pişireceğiniz tencereye sıvı yağı alarak kızdırın, domates salçası, ufak doğradığınız sarımsaklar ve nar ekşisi ilave ederek hafif soteleyin, ardından doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye yerleştirin. 
  6. Üzerini geçmeyecek kadar ılık su ilave ederek kısık ateşte dolmaların içi pişene kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Dolma Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Kuzu Yürek Dolması
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması