Mevsimin her döneminde sofraların vazgeçilmezi olan bir tarifle karşınızdayız: Nar ekşili kuru biber ve patlıcan dolması. Bu lezzetli dolma, nar ekşisinin ferahlatıcı tadıyla buluşarak sofralarınıza renk katacak.
Patlıcan ve biberleri sıcak suda 7-8 dakika kadar bekletip soğuk suda süzün.
Derin bir kaseye ince kıydığınız soğan ve maydanozları ilave edin.
Üzerine kıyma, pirinç, salçalar, nar ekşisi, tuz, sıvı yağ ve baharatları ilave ederek karıştırın.
Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde hazırladığınız harç ile doldurun.
Pişireceğiniz tencereye sıvı yağı alarak kızdırın, domates salçası, ufak doğradığınız sarımsaklar ve nar ekşisi ilave ederek hafif soteleyin, ardından doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye yerleştirin.
Üzerini geçmeyecek kadar ılık su ilave ederek kısık ateşte dolmaların içi pişene kadar pişirin.