Semizotu Ve İncirli Salata
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze semizotu, olgun incir ve böğürtlenin buluştuğu bu ferahlatıcı ve tatlı dokunuşlara sahip salata, kabak çekirdeği ve hardallı ballı sos ile zenginleşiyor. Moshe Aelyon mutfağından gelen bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Semizotu Ve İncirli Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Semizotu Ve İncirli Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle semizotunu yıkayıp süzün ve servis tabağına yayın. 
  2. Olgun incirleri dilimleyin ve semizotunun üzerine yerleştirin. 
  3. Böğürtlenleri semizotunun etrafına serpiştirin. Kabak çekirdeğini hafifçe kavurup salatanın üzerine serpin. 
  4. Sos için: Hardalı bir kasede iyice karıştırın. Üzerine sirke, sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Bal ekleyin ve sosu iyice karıştırın. 
  5. Son olarak yoğurt ekleyin ve karıştırın. Pul biber, karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırın. 
  6. Hazırladığınız hardallı, ballı sosu salatanın üzerine gezdirin veya yanında servis edin.

Tarif Kategorileri

Salata ve Meze Tarifleri Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata