Niçoise Salata
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan niçoise salatasının ana malzemesi ton balığıdır. Zenginleştirmek için domates, soğan, biber gibi malzemeler kullanılsa da, niçoisenin olmazsa olmazı ançüezdir. Salatayı hazırladıktan sonra sirke, yağ ve sarımsak ile nefis bir sos eklenir. Malzemeleriniz hazırsa, niçoise salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

İtalyan mutfağından domatesli panzanella ve New York'tan waldorf salatası tarifine göz atmayı unutmayın.

Niçoise Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Salata için:

Sos için:

Niçoise Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu için sirke, zeytinyağı, maydanoz, frenk soğanı, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
  2. Ton balığını sığ bir tabağa koyun ve sosun yarısını üzerine dökün. Balıkların marine olması için üzerini örtüp 1-2 saat soğutun. 
  3. Tavayı 5 dakika ısıtın. Ton balığını marine sosundan çıkarın. Balığın her iki yüzünü 4 dakika pişirin. 
  4. Marul yapraklarını geniş bir tabağa koyun ve marul, soğan, domates, patates, ton balığı, fasulye ve hamsi ekleyin.
  5. Kalan sosun üzerine gezdirin ve yumurtaları, zeytinleri ve doğranmış fesleğen yapraklarını ilave ederek servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Ton Balıklı Tarifler Fransız Mutfağı Salata Tarifleri Balık Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata