- Pirinci ayıklayıp bir tutam tuz ve 1 çorba kaşığı limonlu sıcak suda 15-20 dakika bekletin.
- Geniş bir tencere alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve diri kıvamda haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin.
- Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın. Maydanozları temizleyip kıyın.
- Sos için, tüm malzemeleri bir kapta iyice çırpın. Salata malzemeleri ile sosu servis kasesine alıp tahta kaşıkla karıştırın.
- Üzerine çekilmiş ceviz serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
- Maydanozlu pirinç salatasını, hasanpaşa köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Maydanozlu Pirinç Salatası Püf Noktaları Nelerdir?
- Salatanın içine koyacağınız maydanozları ince ince kıyın. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.
- Pirinçleri ılık suda bekleterek pişirme işlemini kısaltabilirsiniz.
- Limon suyu, pirinçlerin rengini korur. Bu nedenle kavurma esnasında birkaç damla limon sıkın.
- Salatanın sosunu, servis edeceğiniz zaman ekleyin. Böylece sulanmasını önleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Maydanozlu Pirinç Salatası Kaç Kalori?
- Maydanozlu pirinç salatası, yaklaşık 60 kaloridir. Diyet listeleri için de uygun bir tariftir. Alternatif olarak sade pirinç salatasını da deneyebilirsiniz.
Et, sebze ve balık yemeklerinin yanında sunabileceğiniz en lezzetli salata tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Türk mutfağının klasikleri arasında yer alan patates salatası tarifine de mutlaka göz atın.