İtalyan Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan salatası, yapımı oldukça kolay ve pratik bir salatadır. İster özel günlerinizde ister akşam yemeklerinde meze olarak tüketebilirsiniz. Mayonez kullanmayı tercih etmiyorsanız, yoğurt kullanabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa İtalyan salatasının tarif detayları aşağıda.

Çin salatası tarifine de göz atın.

İtalyan Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

İtalyan Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hazır garnitür süzgece alınarak bir süre süzdürülür ve ardından avuç içine alınarak hafif sıkılır, fazla suyundan arındırılır.
  2. Bunu yapma sebebimiz, ürünlerin tamamı karıştığında sulanma ihtimalini azaltmak içindir, çünkü kullanılacak mayonez türlerinin kaliteleri farklı olabilir ve su tutmayabilir.
  3. Kaşar peyniri ve salam julyen şekilde uzun ince kesilir.
  4. Kornişon turşu da julyen kesilir ve garnitüre uygulanan sıkma işlemi burada da uygulanır.
  5. Ürünler hazır olduğunda hepsi bir kaba alınır ve mayonez ile karıştırılır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata