Öncelikle domatesleri dilimleyin. Taze fesleğen yapraklarını iri parçalar halinde doğrayın ve salatalıkları dilimleyin.
Enginarları ince dilimler halinde doğrayın. Avokadonun çekirdeğini çıkartıp dilimleyin.
Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın veya kıyın.
Sos için: Bir karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, karabiber ve balı iyice karıştırın.
Sosun tüm malzemeleri iyice birbirine karışana kadar karıştırmaya devam edin.
Servis tabağına veya geniş bir tabağa dilimlenmiş domatesleri, salatalıkları, enginarları, avokadoyu ve ince doğranmış kırmızı soğanı düzenli bir şekilde yerleştirin.
Üzerine taze fesleğen yapraklarını serpiştirin. Hazırladığınız sarımsaklı, limonlu sosu salatanın üzerine gezdirin veya her bir malzemenin üzerine eşit miktarda dökün.
Salatayı hafifçe karıştırarak veya sosu salatanın her tarafına yayarak servis yapın.
İsteğe bağlı olarak üzerini ekstra taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.