Deniz Ürünleri Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Deniz Ürünleri Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Deniz Ürünleri Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in salata tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Karidesleri kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. Karidesleri bir kaseye alın. 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edip bekletin.

Yengeç etlerini tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı zeytinyağında 15-20 dakika bekletin. Midyeleri temizleyip iyice yıkadıktan sonra süzün. Teflon tavada tahta kaşıkla özenle karıştırarak suyunu çekinceye kadar soteleyin.

Soğanın kabuğunu soyup halka halka doğrayın. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin. Marulu yaprak yaprak ayırıp bol suyla yıkayın ve süzün. Elinizle iri parçalara ayırıp geniş bir kaseye alın. Sos için kalan zeytinyağını ve limonu bir kapta karıştırın. Tüm salata malzemelerini harmanlayıp bu sosu üzerine gezdirin. Servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Balık Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası