Yoğurtlu Ve Biberli Havuç
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Havuç, biber, sarımsak ve yoğurtla lezzetlenen, ana yemeklerin nefis eşlikçisi çok hafif bir salata ile karşınızdayız. Özellikle et yemeklerinin yanında servis edilen yoğurtlu biberli havuçları, farklı baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Peki, yoğurtlu ve biberli havuç nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, yoğurtlu ve biberli havuç yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak kabak tarator ve havuç kızartması tarifini deneyebilirsiniz.

Yoğurtlu Ve Biberli Havuç Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Ve Biberli Havuç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havucun kabuklarını kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Biberleri közleyip kabuklarını soyun ve küçük doğrayın.
  2. Zeytinyağını tencereye aktarın. Havucu ekleyip orta ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ilave ederek ılınmaya bırakın.
  3. Yoğurdu büyük bir kaseye aktarın. İçine sarımsak rendeleyin. Havuç ve biberi ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alarak soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Yoğurtlu ve Biberli Havuç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Havuçları kazımak için, bıçağın ters tarafını kullanabilirsiniz.
  2. Biberlere ek olarak patlıcan közleyerek de lezzet katabilirsiniz.
  3. Hazırladığınız havuç ve biberlere, servis esnasında yoğurdu ekleyin. Bu sayede sulanmasını önleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Yoğurtlu ve Biberli Havuç Kaç Kalori?

  1. Bir porsiyon yoğurtlu ve biberli havuç, yaklaşık 65 kaloridir. Diyet listelerinde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Salata Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi