Soğan Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğan ezmesi, Türk mutfağında sıkça karşılaşılan ve genellikle mezeler arasında yer alan bir lezzetli sos veya ezme çeşididir. Temel malzemesi doğranmış veya rendelenmiş soğandır. Soğanlar genellikle ince doğranır veya rendelenir, sonra çeşitli baharatlar, zeytinyağı, nar ekşisi ve domates salçası gibi malzemelerle zenginleştirilir. Sofralarımıza lezzet katan bu soğan ezmesi tarifi için detayları inceleyebiliriz.

Girit Mezesi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon soğan ezmesi kaç kaloridir?

Bir porsiyon soğan ezmesi 124  kaloridir.

Soğan Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Soğan Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak soğanları küçük küp doğrayın.
  2. Çarliston biber, kapya biber ve domatesi de aynı şekilde küçük küpler halinde kesin.
  3. Maydanozu ince ince doğrayın.
  4. Ezilmiş sarımsak, sumak, pul biber, isot ve tuzu ekleyin.
  5. Sonra domates salçası, nar ekşisi ve zeytinyağını da ilave ederek karışımı iyice harmanlayın, homojen bir sos elde edene kadar karıştırın.
  6. Soğan ezmesi servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze ekmek dilimleri veya lavaş ile servis yapabilirsiniz.
  • Köfte veya kebap servisi sırasında soğan ezmesini yanında sunabilirsiniz
  • Soğan ezmesini, humus, acılı ezme ve zeytinyağlı yeşil zeytin gibi çeşitli mezelerle birlikte tabakta servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Doğradığınız veya rendelediğiniz soğanları biraz tuz ekleyip ovalayın. Bu işlem, soğanın suyunun bir kısmını salmasına ve daha yumuşak olmasına yardımcı olur.
  • Sarımsağı ezerek veya rendeleyerek ekleyin. Ezilmiş sarımsak, soğan ezmesinin aromasını zenginleştirir.
  • Dilerseniz soğanı küp küp doğramak erine rendeleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Türk Mutfağı Yemekleri Meze Tarifleri Salata Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi