Nohutlu Ispanak Tapas
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Ispanak Tapas Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu Ispanak Tapas

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ispanakları kaynar suda 1 dakika bekletip çıkarın ve suyunu sıkıp süzün. Bir tavada yağın yarısını ısıtın. Ispanakları ilave edin ve bir iki dakika orta ateşte kavurun. Tuzunu ilave edip karıştırın ve kenara alın. Kalan yağı başka bir tavada ısıtın. İçine ufalanmış ekmekleri ekleyip pembeleşinceye  kadar kavurun. Kıyılmış sarımsakları ilave edin ve sarımsaklar pembeleşince tane kimyon ile pul biberi ekleyip karıştırın. Karışımı mutfak robotuna aktarın. Sirkeyle birlikte robotta çektikten sonra tekrar tavaya alın. Nohut ve domates püresini yarım çay bardağı su ile birlikte tavaya ilave edip karıştırın. Ispanakları ekleyip karıştırın ve birkaç dakika pişirdikten sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Meze Tarifleri Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi