Mısır gevrekli patates kroket ,kolayca uygulanabilen
yemek tarifleri arasında üst sıralarda...
Patatesleri bir tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suda haşlayın. Haşlanırken kabuklarının çatlamamasına özen gösterin. Ocaktan alıp suyunu süzün. Soğuk su dolu bir kabın içine alıp soğumaya bırakın.
Patateslerin kabuğunu soyup püre haline getirin. İki çorba kaşığı un, tuz, karabiber, peynir, rendelenmiş muskat ve iki yumurtanın sarısını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Pane için mısır gevreğini mutfak robotunda un haline gelmeden çok az parçalayın. File bademle harmanlayıp bir tabakta bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde kroket şeklini alacak biçimde şekillendirin. Her kroketi önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak da pane karışımına bulayın. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Fazla yağını kağıt bir havlu üzerine alıp süzdürün. Sıcak servis yapın.