Lezzet'in yemek tarifleri gibi salata tarifleri de çok ilgi görüyor...
- Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Et suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
- Maydanozu temizleyip kıyın. Peyniri küp şeklinde kesip haşhaşa bulayın.
- Havuç ve kabakları temizleyip rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp havuç ve kabağı ekleyin.
- Devamlı karıştırarak soteleyin. 1 tutam tuzla tatlandırın. Buğdayı ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Salata kasesine alın.
- Kalan zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Beyazpeynir ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Düşük kalorili ve çok lezzetli klasik buğday salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.