Pratik
yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip.
Sos için, tane pembe biber dışındaki malzemeleri bir kapta mikserle 1-2 dakika çırpın. Maydanoz, sivribiber ve taze soğanları temizleyip doğrayın. Biber turşusunu şeritler halinde kesin. Soğanı soyup halka şeklinde kesin. 1 tutam tuz ile ovup acı suyunu süzün.
Patatesleri bol suyla yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kapaklı bir kaba alın. Patatesler sıcakken hardal sosu üzerine gezdirerek dökün. Biberleri ilave edin ve kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin.
Hardal soslu patatese kalan sebzeleri ilave edip harmanlayın. Servis kasesine alıp dilimlenmiş yumurta ile süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.