Cunda Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatilcilerin ilk tercihlerinden biri olan Cunda, aynı zamanda lezzetleri balıkları ve mezeleri ile de biliniyor. Taze balıkların bol bol bulunduğu bu adada, yemekler genellikle mezeler eşliğinde servis ediliyor. Cunda'nın en meşhur mezeleri arasında ise, lor peyniri, tulum peyniri ve çökelek karışımından oluşan Cunda ezmesi yer alıyor. Malzemeler hazırsa, Cunda ezmesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Cunda Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Cunda Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle dereotunu yıkayın ve birkaç parçaya kesip kenara alın.
  2. Dereotu dışındaki tüm malzemeleri blendera alın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çektirin.
  3. Hazırladığınız karışımı doğrudan servis tabağına alıp üzerini dereotu ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
  4. Orijinal Cunda ezmesi için, hazırladığınız harçtan parçalar kopartın ve avcunuzda yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın.
  5. Hazırladığınız topları servis tabağına alın ve üzerine dereotu serpiştirerek servis edin.
  Servis Önerisi

Cunda ezmesini, balık yemekleri eşliğinde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Marmara Yemekleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi