Çipohorta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çipohorta Tarifi İçin

Malzemeler

Çipohorta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Pırasayı ve kırmızı kapya biberini ince jülyen doğrayın. Ispanağı temizleyip yıkayın ve iri doğrayın. Bir tencerede cibez otu, deniz börülcesi, radika, hardal otu ve şevket-i bostanı sırasıyla haşlayın. Isırgan otunun yapraklarını temizleyin. Eldiven takın ve tuzla ovup yıkayın. Yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi ince kıyın.
  2. Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğan ve pırasaları soteleyin. Kırmızı kapya biberi, yeşil soğan ve ıspanağı ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Tüm malzemeleri ekleyip karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Üzerine lor peyniri serpip servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Meze Tarifleri Peynirli Tarifler Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi