Acılı Fındık Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Fındık Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Acılı Fındık Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın.

Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kuruyemişli Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Meze Tarifleri Atıştırmalık Peynirli Tarifler Yöresel Tarifler Karadeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Sarımsak konfit
Mantar Graten
Süzük mezesi
Patlıcan sündürme
Bostan Patlıcanı Közlemesi
Girit Kabağı Tava Mezesi