Türkiye'de en çok Şanlıurfa'da yetiştirilen patlıcan; hünkar beğendi ve patlıcan köftesi gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kökeni hindistan olan bu besin, metabolizmayı hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırır. Ana yemeklerin yanı sıra salata, çorba ve mezelerin içerisinde de kullanılır. Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılan zerdaçal ise, yemeklere aroma katmak için kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, 3 peynirli zerdaçallı patlıcan mezesi tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon 3 Peynirli Zerdaçallı Patlıcan Mezesi Kaç Kaloridir?
Zerdaçallı patlıcan mezesinin bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Düşük kalorisi ve hafifliği ile bilinen bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Patlıcan mezesini, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.