Big Mac Taco
Selin Hıdır
171 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evinizde fast food keyfini iki katına çıkarın! Big Mac Taco, klasik Big Mac’in lezzetini taco'nun pratikliğinde sunar. Kıymalı iç harcı, özel Big Mac sosu, rendelenmiş peynir ve taze malzemelerle hazırlanan bu taco, hem gözleri hem de damakları şenlendirir. İşte Big Mac Taco tarifi:

Taco Tantuni tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Big Mac Taco kaç kaloridir?

Bir porsiyon Big Mac Taco 450 kaloridir.

Big Mac Taco Tarifi İçin

Malzemeler

Big Mac İç Harcı İçin:

Big Mac Sosu İçin:

Diğer Malzemeler:

Big Mac Taco

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Big mac taco için öncelikle bir kasede mayonez, ketçap, Dijon hardalı, beyaz sirke, şeker, soğan tozu, sarımsak tozu ve tuzu karıştırın. Sosu iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. Sosu buzdolabında bir süre bekletin.
  2. Orta ateşte bir tavayı ısıtın. Kıyma, tuz, karabiber, sarımsak tozu, soğan tozu ve kırmızı biberi ekleyin. Kıyma tamamen pişene kadar kavurun. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın.
  3. Taco kabuklarını paket talimatlarına göre ısıtın veya çıtır olmaları için fırında pişirin.
  4. Her bir taco kabuğunun içine önce pişmiş kıymayı yerleştirin. Üzerine biraz rendelenmiş peynir, doğranmış marul, dilimlenmiş turşu, doğranmış domates ekleyin. En son olarak Big Mac sosundan birkaç kaşık ekleyin.
  5. Hazırladığınız Big Mac Tacosunu servis yapın ve yanında ekstra Big Mac sosu ile sunabilirsiniz.
  6. Big mac taco servise hazır. Afiyet olsun
  Servis Önerisi
  • Ev yapımı veya dondurulmuş kızarmış patatesler, Big Mac Taco ile uyumlu bir yan yemek olarak servis edebilirsiniz.
  • Salsa ve guacamole, tacosunuza ekleyebileceğiniz lezzetli ve hafif bir garnitür sağlar.
  • Birkaç çeşit acı sos sunarak lezzetlendirebilirsiniz.
  • Meksika usulü fasulye, mısır ve avokado içeren bir salata ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Sosu hazırladıktan sonra en az 30 dakika buzdolabında bekletmek, tatların daha iyi karışmasını sağlar.
  • Daha lezzetli ve sulu bir kıyma elde etmek için orta yağlı kıyma tercih edin. Yağlı kıyma daha fazla tat ve lezzet katar.
  • Kıymanın iyice piştiğinden emin olun. Kıyma pişerken fazla su salarsa, suyunun buharlaşmasını sağlayarak kıymanın daha kıtır ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Taco kabuklarını ısıtırken fazla uzun tutmamaya dikkat edin; aksi halde kabuklar kırılabilir. Paket talimatlarına göre, genellikle 5-10 dakika yeterlidir.
  • Taco’nun içine önce et, ardından peynir, marul, turşu ve sosu koyarak, malzemelerin birbirine karışmasını önleyebilirsiniz.
  • Taco’ları mümkün olduğunca sıcak servis edin, böylece taco kabukları çıtır ve iç malzemeler taze kalır.

Tarif Kategorileri

Sandviç Tarifleri Atıştırmalık Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bocadillo
Roujiamo
Jambon beurre
Lampredotto
Cubano sandviç
Kahvaltılık Kanepe