Alaska mezgiti derin dondurucudan çıkarıp erimeye bırakın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız patates ve havucu ekleyin. 1-2 dakika soteledikten sonra tavla zarından biraz daha büyük doğradığınız alaska mezgiti ve bahçe bezelyesini ekleyip karıştırın. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Diğer yandan yumurta sarılarını, nişasta, limon suyu ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. 1-2 dakika sonra sıcak servis yapın.