Sarımsak Tozu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sarımsak Tozu Tarifi İçin

Malzemeler

Sarımsak Tozu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Dilediğiniz kadar sarımsağı temizleyip, dişleri mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde doğrayın. Sonra ince bir tülbent içinde süzgece alıp güneşte kurutun. İyice kuruyan ya da fırınladığınız sarımsakları bir baharat öğütücüsünde, doğrayıcıda ya da havan içinde ezerek toz haline getirin. Dilerseniz hazırladığınız sarımsak tozunu bir tepsiye yayarak 1-2 gün daha havalandırın ve sıkı kapaklı bir kavanozda saklayın. *Sarımsakları açık havada kurutucak bir mevsimde değilseniz 100 derece gibi çok düşük ısıda kontrol ederek fırında (rengi kahverengileşmemeli) kurutun. Sarımsakların içten yeşil filiz vermemiş olmasına dikkat edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi