Salçalı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuru baklagillerin baş tacı olan bulgurun en lezzetli hali salçalı bulgur pilavıdır diyebilir miyiz? Lif içeriği sayesinde sağlık açısından faydalı olan bulgur, uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Bu yüzden haftada en az 2 kez tüketilmesi önerilir. Diyabet ve diyet menülerine uyum sağlayan salçalı bulgur pilavı tarifi için, detaylara geçebiliriz.

Bolu mutfağından yayılan ıza bulgur pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Salçalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Salçalı bulgur pilavını, beyti kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Servis esnasında tabağınıza 1 kaşık yoğurt ekleyerek daha da lezzetli bir yemek olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bulgur pilavının yanına güzel bir caciki ferahlamak için iyi bir tercih olabilir.
  Püf Noktası
  • Ev yapımı salça kullanmak bulgur pilavınıza farklı bir lezzet katacaktır.
  • Sarımsakları ekledikten sonra hem yanmaması için, hem de diri kalması için kısa süreli bir kavurma işlemi yapmanız gerekmektedir.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç