Pratik Balık Suyu Hazırlama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pratik Balık Suyu Hazırlama Tarifi İçin

Malzemeler

Pratik Balık Suyu Hazırlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Balık parçalarını geniş bir tencereye alın. Üzerine tül bir kese içinde defne yaprağı, maydanoz, soğan, kereviz ve havuç parçalarını ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek suyunu ekleyin. Ağzı açık olarak kaynatın. Orta ısıda 30-45 dakika arası kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Suyu tencerede soğutun. Tel süzgeçle balık parçalarından suyunu ayırın. Balık suyunu bu kez tülbentten geçirerek balık parçalarından iyice ayrılmasını sağlayın. Ayırdığınız balık suyunu balık çorbalarında, balık etiyle hazırladığınız buğulamalarda üzerine limon ve zeytinyağı ekleyerek kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Balık Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç