SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Patlıcanlı Bruschetta
Patlıcanlı Bruschetta
Güncelleme tarihi:
24 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Bruschetta Tarifi İçin
Malzemeler
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 Arnavut biberi
2 diş sarımsak
1 patlıcan
6 çeri domates
8 dilim kızarmış baget ekmeği
Üzeri için
Fesleğen yaprakları
Patlıcanlı Bruschetta
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede karıştırın. Arnavut biberini ilave edip bekletin.
Patlıcanları alacalı soyun. Çeri domatesleri ikiye bölüp, küp doğradığınız patlıcanlar ile birlikte yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin.
Arnavut biberini zeytinyağının içinden çıkartın. Sarımsaklı zeytinyağını kızarmış baget ekmeklerinin üzerine sürün.
Fırından çıkan patlıcanları ve çeri domatesleri ekmeklerin üzerine yayın. İnci kıyılmış fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Alternatif olarak
nefis bruchetta tarifine
de göz atın.
Tarif Kategorileri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Patlıcanlı Tarifler
İtalyan Mutfağı Yemekleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi