- Salamura için malzemeleri karıştırıp bekletin. Kuşkonmazların kalın köklerini kesin. Ardından temiz bir kavanoza sığacak boyda kesip hazırlayın.
- Havuçların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına 4 parçaya bölün. Kuşkonmaz ve havuçları buharda yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından buzlu soğuk su içinde bekletin.
- Kavanozun tabanına 1 defne yaprağı, sarımsak ve kişniş ile karabiberin yarısını aktarın. Kuşkonmaz ve havuçları kavanoza dik olarak düzgünce yerleştirin.
- Aralara sarımsakları dağıtın. Kalan kişniş ve karabiber tanelerini ilave edin.
- Salamurayı bütün malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin. Elinizle üstten sebzelere biraz bastırın ve havasını çıkartın.
- Kapağını sıkıca kapatın. 2 hafta içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır.
Dilerseniz, kuşkonmaz nasıl temizlenir? yazımızı okuyabilirsiniz.