Kış aylarında sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği olarak taze fasulye, harika bir seçenek sunar. Kışlık taze fasulye konservesi tarifi ile taze fasulyelerin mevsiminde toplanıp, en iyi şekilde saklanmasını sağlayarak, kış boyunca pratik ve besleyici bir seçenek elde edebilirsiniz. İşte Kışlık taze fasulye tarifi:
Kışlık Menemen tarifi için göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon Kışlık taze fasulye kaç kaloridir?
Bir porsiyon Kışlık taze fasulye 40 kaloridir.
Kışlık taze fasulye şoklama nasıl yapılır?
Kışlık taze fasulyeleri, haşladıktan sonra hemen soğuk su ve buzlu su karışımında 3-5 dakika şoklayarak, besin değerlerinin ve renginin korunmasını sağlayabilirsiniz.
Kışlık taze fasulye ne zaman ekilir?
Açık alanda taze fasulye yetiştiriciliğinde ekime Mart sonu ve Nisan ayında başlanır; ancak bölgeye bağlı iklim koşullarına göre, ekim işlemi Mayıs ayının son haftasına kadar kademeli olarak yapılabilir.
Taze fasulye pişirmeden buzluğa konur mu?
Evet, taze fasulye pişirmeden önce doğranıp haşlanmadan buzluğa konabilir, ancak önceden haşlayarak şoklamak besin değerlerini korur.