Fırında Karnabahar Mücver
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Karnabahar Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için:


Fırında Karnabahar Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karnabaharı iri parçalara ayırıp bir tencereye alın. Havuçları da doğramadan, bütün bir  şekilde tencerenin içine alın. Üzerini geçecek kadar su, muskat, 1 limonun suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Orta ateşte, sebzeler hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
  2. Sebzeler haşlanırken tüm yeşillikleri ince ince kıyın. Haşladığınız karnabaharı ve havuçları süzün. Havuçları rendeleyin. Karnabaharı  çatalla iri taneli kalacak şekilde ezin ve oda ısısında soğumaya bırakın.
  3. Karnabahar ve havuçlar soğuyunca yoğurma kabına alın. Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. Yoğurmaya başlayın. Kontrollü olarak unu azar azar ilave ederek köfte formu alacak şekilde bir kıvam ayarlayın. Elde ettiğiniz karnabahar mücveri hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda köfte şeklinde yuvarlayıp elinizle yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. En son üzerlerine zeytinyağı gezdirin, susam- çörek otu karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  4. Süzme yoğurda kuru nane ve kuru kekik ekleyerek karıştırın ve mücver ile birlikte servis yapın. Dilerseniz, fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.

Pratik bir şekilde hazırlanan kabak mücver tarifi de notlarınız arasında olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç