Fırını 200 derecede ısıtın. Biberleri yıkayıp
dörde kesin. Saplarını ve çekirdeklerini çıkarın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve biberlerin
kesilmiş tarafları alta gelecek şekilde dizin.
Kabuklar kararıp kabarıncaya kadar fırınlayın.
Fırından çıkardıktan sonra birkaç kat kağıt
havlu ile üzerini kapatın. 30 dakika bekletin
ve kabuklarını soyun. Bir kasenin içine alıp
üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Sirke ve kuş üzümlerini ilave edin. Tuz ve karabiberle
tatlandırın. Biraz karıştırın ve soğuması
için bekletin. Kalan zeytinyağını tavada
ısıtın. Hellim dilimlerini zeytinyağında kızartın
ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis tabağına
alıp közlenmiş soslu biberler ve taze kekik ile
servis yapın.