Yaz sofralarınız için farklı ve çok lezzetli domates mücveri tarifi
- Domatesi küp doğrayın, biraz sıkıp suyunu alın ve böylelikle biraz da elinizle ezmiş olun. İçine maydanoz, yumurta, ekmek kırıntısı ve peyniri koyup yoğurun. Harç malzemesinden ceviz büyüklüğünde parça alın, şekil verin. Una batırıp tüm yüzeyini unlayın, silkeleyin.
- Yanmaz tabanlı bir tavaya tüm yüzeyi kaplayacak kadar az miktarda zeytinyağı koyun ve tüm mücverleri arka-ön orta ateşte kızartın. Yağlı kağıda alın, soğumadan servis tabağına alıp servis yapın.
İpucu
İçine fesleğen, pastırma gibi malzemeler ekleyerek farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Daha sulu olmasını isterseniz daha az kırıntı koyun ve unlamadan direkt kaşıkla alıp yağda kızartın.
Pratik patatesli ve havuçlu mücver tarifi için tıklayın