Pratik bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız hava fritözünde tavuk yapmak en pratik yemeklerden biridir. Az malzemeli, lezzetli bir akşam yemeği için malzemeler ve yapılış aşağıda.
Tavuk baldırlarını yağa atın ve hepsinin iyi kaplandığından emin olun.
Unu baharatla karıştırın, ardından tavuk buduyla karıştırın - çok hafif bir kaplama olacak, ancak daha kalın bir kaplama tercih ederseniz un ve baharatları ikiye katlayabilirsiniz.
Tavuğu küreksiz bir hava fritözünün tepsisine tek kat olacak şekilde yerleştirin ve 35 dakika pişirmeye programlayın. Butların pişip pişmediğini kontrol etmek için içlerinden birini kemikten ayırın – kolayca ayrılmalı ve hiç pembe kalmamalı. Gerekirse 5-10 dakika daha pişirin. Kabuğu kabarmış ve kıtır kıtır olmuş olmalı ve tavuktan gelen fazla yağ fritözün tabanına damlamış olacaktır (bunu atabilirsiniz). Tavuğu fritözde bırakmayın, yoksa buhar cildi tekrar yumuşatır.