Mor Lahanalı Pilav
Selin Hıdır
482 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mor lahanalı pilav tarifi; Mor lahananın canlı rengi ve lezzetli aromasıyla klasik pilava farklı bir yorum katın! Karamelize soğan ve tereyağının enfes uyumu, limonun ferahlatıcı dokunuşu ile birleşerek damaklarda iz bırakacak bir tat ortaya çıkarıyor. İşte Mor Lahanalı Pilav yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Mor Havuçlu Pilav tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Mor Lahanalı Pilav kaç kaloridir?

Bir porsiyon Mor Lahanalı Pilav 375 kaloridir.

Mor Lahanalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Mor Lahanalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bol suyla yıkayıp 20-30 dakika kadar ıslatın. Ardından suyunu süzüp kenara alın.
  2. Mor lahanayı ince ince doğrayın. Taze ve canlı renkleri için, lahana doğrayıp bir kaba aldıktan sonra üzerine biraz tuz ve limon suyu sıkın, karıştırın. 
  3. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin, ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  4. Doğranmış mor lahanayı tencereye ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak soteleyin. Şekerle birlikte lahananın renginin değişmesini sağlayın.
  5. Suyunu süzdüğünüz pirinci tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurup, zeytinyağı ve tereyağını da ekleyin.
  6. Tüm malzemelerin üzerine sıcak su ekleyin. Karabiber ve tuzu ilave edin. Karıştırarak tencerenin kapağını kapatın.
  7. Pilav kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Pirinçler yumuşadığında pilav hazır olacaktır.
  8. Pilavı ocaktan aldıktan sonra, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  9.  Mor lahanalı pilav servise hazır. Sıcak servis yapın ve isterseniz üzerine limon dilimleri veya taze nane ile süsleyebilirsiniz.
  Servis Önerisi
  • Pilavın üzerine limon dilimleri koyarak veya taze nane, maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek ferah bir sunum yapabilirsiniz.
  • Yanına süzme yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ekleyerek lezzeti dengeleyebilirsiniz.
  • Üzerine rendelenmiş parmesan ya da ufalanmış beyaz peynir serperek farklı bir tat katabilirsiniz.
  • Hafif çıtır bir doku için kavrulmuş ceviz veya fındık parçaları ekleyebilirsiniz.
  • Izgara tavuk, balık veya et yemeklerinin yanında hafif ve besleyici bir pilav olarak servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Pirinçleri bol suyla yıkayıp 20-30 dakika ıslatmak, daha tane tane ve hafif pilav elde etmenizi sağlar.
  • Lahanayı tuz ve limon suyuyla ovmak, hem daha canlı bir renk sağlar hem de acı tadını azaltır.
  • Pilava eklenen bir tatlı kaşığı toz şeker, mor lahananın renginin daha parlak kalmasına yardımcı olur.
  • Pilavı kısık ateşte pişirip ocaktan aldıktan sonra en az 10-15 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirerek tam kıvamında bir sonuç elde edebilirsiniz.
  • Servis etmeden önce üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek parlak ve iştah açıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Pilav Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Sebze Tarifleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hasbeli Aş Pilavı
Sarımsaklı Pilav
Kıymalı Pilav
Havuçlu Bulgur Pilavı
Tavuklu Özbek Pilavı
Etli Şehriye Pilavı