Yeşil Salata
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Salata Tarifi İçin

Malzemeler

SOS İÇİN:

Yeşil Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Marul yapraklarını yıkayıp ince doğrayın. Kabakların kabuğunu temizleyip incecik dilimleyin. Tabanı geniş bir kevgire dizip üzerini bir kapakla kapatın. Kevgiri içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine yerleştirip kabak dilimlerini buharda 15 dakika pişirin. 
  2. Sos için; hardal sos, mayonez ve limon suyunu bir kaseye alıp karıştırın. Zeytinyağını yavaşça ekleyip ara vermeden çırpın. Tuzla tatlandırın. 
  3. Biberlerin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini temizleyin. İnce halkalar şeklinde kesin. 
  4. Taze soğanları temizleyip yuvarlak parçalar şeklinde doğrayın. Salatalığı yıkayıp kurulayın. Kabuğunu soymadan ince dilimleyin. 
  5. Dereotunu temizleyip küçük dallar şeklinde koparın. Salata malzemelerini salata kasesine alın. Sosu ekleyip harmanlayın. 
  6. Dereotu dalları ve ceviz içleriyle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl