Lezzet
yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.
Soğanları soyup doğrayın. 30 gr tereyağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Rengi biraz koyulaşınca cevizi ekleyip devamlı karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın.
Süt, yumurtalar, sıvıyağ, tuz ve karabiberi çukur bir kapta çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye kenarları taşacak şekilde yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirip biraz ceviz serpin. İkinci yufkayı buruşturarak yerleştirin. Kalan malzemeleri aynı şekilde ekleyip sıralamayı tamamlayın. Dışa sarkan yufkayı içe doğru kıvırıp üzerini kalan eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.