SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Davet Yemekleri
Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna
Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna Tarifi İçin
Malzemeler
1 paket yumurtalı erişte
2 dal taze soğan
2 dal taze sarımsak
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 tutam safran
1 havuç
Tuz
Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Taze soğan ve sarımsakları temzleyip beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.
İkisini de bir kaseye alıp elinizde ovarak halka halka ayırın. Maydanozu temizleyip robotta kıyın.
Margarini tencereye alıp kısık ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Ateşten alıp ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın.
Ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Kaynar suya tuz ve safran ekleyip makarnayı haşlayın.
Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar harmanlayın.
Havucu temizleyip sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın.
Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar sote edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerini havuçla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Diğer Tarifler
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl