Hamur için
İç malzeme için
Üzeri için
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...
Mayayı bir bardak ılık süte ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Toz şeker, tuz, oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve mayalı sütü hamur yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyip pürüzsüz kıvamda ve yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin.
Toz şeker, tarçın ve cevizi küçük bir kasede karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.
Mayalanan hamuru 5 dakika daha yoğurup 3 eşit bezeye ayırın. Bezelerden birini oklava ile incelterek açın. Elde ettiğiniz kalın yufka kıvamında ki hamurun üzerine eritilmiş tereyağından 2 çorba kaşığı kadarını gezdirerek dökün.
Üzerine iç malzemeyi serpiştirip rulo şeklinde sıkıca sarın. 1-2 parmak kalınlığında dilimleyin. Geri kalan bezeleride aynı şekilde hazırlayın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Dilimleri kalıba kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde yan yana dizin.
Üzerine tarçın ve ceviz karışımı serpiştirin. Bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Servis yapın.