Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Somonu temizleyip keskin bir bıçak yardımıyla fileto şeklinde hazırlayın.
Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Bir kapta tozşeker, kaya tuzu, karabiber, maydanoz, dereotu ve zeytinyağını karıştırın.
Somon filetoları alacak büyüklükteki kaba tuzlu karışımın yarısından azını yayın. 2 parça filetonun arasına tuzlu karışımdan bolca serpiştirip üst üste dizin.
Üzerini kalan karışımla iyice kapatın. Üzerine düz bir mermer parçası yerleştirip kabı hava almayacak şekilde streç folyoyla kapatın. Buzdolabında 8 saat bekletin.
Sekiz saatin sonunda filetoların üzerindeki tuzlu karışımı temizleyin. Eti, keskin bir bıçakla verev dilimler halinde kesin.
Taze soğanları temizleyip kıyın. Somon dilimlerini taze soğan ve kapari eşliğinde servis yapın.