Somon Marin
Hazırlanma Süresi : 8 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Somon Marin Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süsleme için:

Somon Marin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Somonu temizleyip keskin bir bıçak yardımıyla fileto şeklinde hazırlayın.
  2. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Bir kapta tozşeker, kaya tuzu, karabiber, maydanoz, dereotu ve zeytinyağını karıştırın. 
  3. Somon filetoları alacak büyüklükteki kaba tuzlu karışımın yarısından azını yayın. 2 parça filetonun arasına tuzlu karışımdan bolca serpiştirip üst üste dizin.
  4. Üzerini kalan karışımla iyice kapatın. Üzerine düz bir mermer parçası yerleştirip kabı hava almayacak şekilde streç folyoyla kapatın. Buzdolabında 8 saat bekletin.
  5. Sekiz saatin sonunda filetoların üzerindeki tuzlu karışımı temizleyin. Eti, keskin bir bıçakla verev dilimler halinde kesin.
  6. Taze soğanları temizleyip kıyın. Somon dilimlerini taze soğan ve kapari eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl