Bonfileyi büyük boy bir buzdolabı poşetine alın.
Marinat malzemesiniekleyin ve ağzını bağlayın.
Torbayı biraz ters düz edip sos malzemesinin
etin her tarafına bulaşmasını sağlayın. 1-2 saat
oda ısısında bekletin. Zeytinyağını tavada ısıtın.
Soğanları ekleyip orta ateşte 3-4 dakika karıştırarak
pişirin. Şekeri üzerine serpin. Balzamik sirkeyi
ilave edip 5 dakika daha pişirin. Patatesleri
ekleyip biraz tuz ve karabiber serpin. 7-8 dakika
pişirin. Tavayı ocaktan alın. Adaçayını ve ekmekleri
ilave edin. Geniş bir tavayı ısıtın. Etin iki tarafını
da yüksek ateşte çevirerek kızartın. Fırını
200 derecede ısıtın. Keskin bir bıçakla eti sandviç
ekmeği gibi boydan boya kesin (tamamen ikiye
ayırmayın sadece bir tarafından kesin). Ekmekli
karışımı arasına yerleştirin. Açılmaması için fırın
ipiyle bonfileyi bağlayın. Eti bir fırın kabına alın
ve 35-40 dakika pişirin. İplerini çıkarıp dilimleyin.
Tuz ve karabiber serperek servis yapın.