Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...
Fesleğeni yıkayıp mutfak robotuna alın.Sarımsakları soyup yarısını ilave edin.Tuz, dolmalık fıstık ve parmesan peynirini ekleyip krem haline gelinceye kadar iyice ezin.Zeytinyağın üçte birini azar azar ilave ederek pesto sos kıvamına gelinceye kadar ezmeye devam edin.Bir kaseye aktarıp karabiberle tatlandırın.
Kalan zeytinyağının yarısını (20 cl) tavada ısıtın ve deniz taraklarını ekleyin.Rengi değişinceye kadar her iki tarafını kızartın.20 cl şarabı ilave edin ve 4 dakika buharlaşıncaya kadar pişirin.Kalan zeytin yağını geniş bir tavaya alın.Kalan sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.Pirincleri ekleyip 1 dakika boyunca donuk beyaz renk alana kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
Kalan şarabı azar azar ilave ederek bir kaç dakika daha kavurun. Sıcak balık suyunu azar azar ekleyip pirinçler diri kıvamda kalacak ve suyu çekecek kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp risottoyu hazırladığınız pesto sos ile karıştırın. Deniz tarağı ile sıcak servis yapın.