Patlıcanlı Ve Beyaz Peynirli Marul Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Ve Beyaz Peynirli Marul Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Ve Beyaz Peynirli Marul Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
  2. Biri büyük diğeri küçük 2 marul yaprağını iç içe yerleştirip servis tabaklarına dizin.
  3. Taze soğanın yeşil kısımlarını iri iri doğrayın. Beyazpeyniri küp küp kesin. Fesleğeni yıkayıp yaprak yaprak ayırın. 
  4. Sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Marulların üzerine patlıcan dilimlerini, beyaz peyniri ve fesleğen yapraklarını yerleştirin.
  5. Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün. Tane kırmızıbiberleri havanda kırın. Salatanın üzerine serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Patlıcanlı Tarifler Peynirli Tarifler Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl