Patatesli Ve Susamlı Toplar
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Ve Susamlı Toplar Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Susamlı Toplar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyılmış dereotu ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Patatesleri fırında ya da mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Kabuğunu soyup içini çatalla ezerek bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
  3. Patatese rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik, kişniş, limon suyu, nohut unu ve salçayı karıştırıp krem haline getirin.
  4. Tuz, karabiber ekleyip üzerini örtün ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve bolca susama buladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre yoğurt sosu ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Davet Yemekleri Patatesli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl