Patatesli Enginar Sepeti
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Enginar Sepeti Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Enginar Sepeti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve un ilave edip karıştırın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
  4. Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün. Soyup ezin. Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin.
  5. Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın. 
  6. Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın. Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin.
  7. Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
    Yeni tatlar keşfetmek için, sebzeli zeytinyağlı enginar tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl