Napoliten Soslu Gnocchi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Napoliten Soslu Gnocchi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Gnocchi için

Napoliten Soslu Gnocchi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri rendeleyin. Biberleri ince kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Yağ hafif ısınınca sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. 
  2. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Rendelenmiş domatesleri ilave edip, tuz, karabiber, kekik ile tatlandırın. Sos kendini çekince ocağı kapatıp ılınmaya bırakın. 
  3. Diğer tarafta haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Derin bir kaba alıp yumurtaları ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 
  4. Rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını ekleyin. Unu azar azar ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  5. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle silindir şekli verin. İki parmak genişliğinde kesin. Tencerede suyu kaynatın. 
  6. Tuz ve biraz zeytinyağı ilave edip gnocchi'leri suya atın. Suyun üzerine çıkıncaya kadar haşlayın. Sosu ocağa alıp tekrar ısıtın. 
  7. Haşladığınız gnocchi’leri sosun içine aktarıp 2-3 dakika pişirin. Fesleğeni ilave edin. Parmesan peyniri serpip ocağı kapatın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl