Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Sofralarınıza kapuskayı farklı bri sunum ile dahil etmek isterseniz bu tarif tam size göre. Şimdi mercimek sepetinde kapuska tarifine başlayalım.
Havuçları temizleyip rendeleyin. Havuç, kırmızı ve yeşil mercimekleri ayrı kaplarda yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Hepsini birlikte robota alıp ezin.
Püreyi çukur bir kaba alın. Tuz, yumurtanın sarısı, peynir, galeta unu, yağ ve unu ilave edip yoğurun.
Elinizi unlayıp hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparın. Hamur parçalarını yağlanmış tart kalıplarına elinizle bastırarak yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Kapuska için soğanları temizleyip kıyın.Lahana yapraklarını iri doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun.
Lahanayı ilave edin. Sıcak su, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pirinci ilave edip lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pastırma dilimlerini doğrayıp lahanaya ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Kapuskayı mercimekli sepetlere paylaştırıp servis yapın.
Püf Noktası
Kapuskanın hızlı pişmesini sağlamak için, mutlaka sıcak su kullanın.
Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz.