Mayıs Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mayıs Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Mayıs Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın. Her birini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  2. Sirke ilave edilmiş bol kaynar suda yaklaşık 15 dakika haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. 
  3. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Beyaz peyniri eşit büyüklükte küpler halinde doğrayıp bir kaseye alın. Soğanları temizleyip yıkayın ve verev dilimler halinde iri iri doğrayın. 
  4. Taze fasulyeleri büyük bir salata kasesine alıp doğranmış domates ve taze soğanları ekleyin.
  5. Tuz serpin, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi üzerine gezdirerek döküp harmanlayın. 
  6. Peynire pul biber serpip salataya ilave edin. Maydanoz ve naneyi yaprak yaprak ayırıp yıkayın, salatanın üzerine serpiştirin.
  7. Kalan zeytinyağını gezdirip siyah zeytinlerle süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Salata Tarifleri Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl