Mantarlı Patates Bohçası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Patates Bohçası Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Patates Bohçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın, mantarları dilimleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. 
  2. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Sarımsak ve tavuğu ekleyip kavurun. Mantarları ilave edip 5-6 dakika pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu serpip karıştırın. 
  3. Patatesleri haşlayıp soyun ve püre yapın. Un, yumurta, kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp mantarlı karışımla içlerini doldurun ve kapatın. 
  4. Galeta unu ile mısır ununu harmanlayın. Patates bohçalarını bu karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl